Vaccineren van uw konijn

Het is heel gewoon dat honden en katten hun inentingen krijgen, maar konijnen hebben deze ook nodig. Veel mensen weten dit niet of zij vinden het niet noodzakelijk omdat een konijn bijvoorbeeld niet in contact komt met andere dieren. U kunt nu bij Dokter Wraf goedkoop enten.

Besmetting van konijnziekten

Veroorzakers van ernstige konijnenziekten worden niet alleen van dier op dier verspreid, maar ook via insectenbeten, voedsel en in sommige gevallen zelfs door de lucht. Hierdoor zijn alle konijnen vatbaar, ook de konijnen die alleen binnenshuis leven, en lopen alle konijnen het risico ernstig ziek te worden en te overlijden aan een ziekte waartegen ze een inenting hadden kunnen krijgen. 

Dodelijke ziekten

Er zijn drie ziekten te noemen die erg besmettelijk zijn voor konijnen en die bijna altijd een dodelijke afloop hebben. Alleen een inenting kan het dier beschermen tegen besmetting. Deze drie ziekten, myxomatoseVHS1 en VHS2, worden door virussen overgebracht en besmetten door middel van vliegen, vlooien, mijten, muggen en vuil voedsel het konijn. VHS, Viraal Hemorragische Syndroom, wordt ook wel eens VHD, Viral Haemorrhagic Disease, of RHD, Rabbit Haemorrhagic Disease genoemd. Een inenting zorgt ervoor dat een konijn volledig beschermd is tegen deze ziekten, maar wanneer een konijn geen inenting heeft gehad en de ziekte krijgt is het te laat. Myxomatose begint met een dikke neus, dikke ogen en ooguitvloeiing. Helaas overlijden bijna alle konijnen, ondanks de behandeling van de dierenarts. Aan VHS gaan konijnen zo snel dood dat je soms niet eens symptomen ziet. Bij variant 2 duurt dat iets langer dan bij variant 1.

Vaccinatieschema

Periode
Type enting
Vanaf 5 weken
Vaccinatie tegen Myxomatose, VHS1 en VHS2
Elk jaar
Hervaccinatie

Kosten

Wil je ook goedkoop je konijn laten enten? Kom dan snel eens langs bij Dokter Wraf!

De basisvaccinaties worden door Dokter Wraf goedkoop aangeboden. En laat u meerdere konijnen tegelijk enten, dan krijgt u ook nog eens korting.

Goedkoop uw konijn laten vaccineren?

Andere behandelingen ook mogelijk

Meer info over het vaccineren van uw: