Vaccineren van uw fret

Net als honden en katten, moeten fretten jaarlijks ingeënt worden.

Enkele fret ziekten

De ziekte van Carré, Distemper of hondenziekte

Fretten zijn zeer gevoelig voor het Hondenziektevirus. Zelfs nog een stuk gevoeliger dan de hond. Eénmaal geïnfecteerd zal een fret altijd sterven. Het is belangrijk dat de juiste entstof wordt gebruikt, omdat sommige hondenziekte-vaccins gevaarlijk zijn voor de fret.

Leptospirose, rattenziekte of de ziekte van Weil

Vroeger dacht men dat de fret besmet zou kunnen worden met deze ziekte, maar uit onderzoek is gebleken dat de fret vrijwel niet gevoelig is voor de ziekte van Weil. Het is dan ook niet nodig om hiertegen te enten. Maar de enting doet ook geen kwaad.

Rabiës of hondsdolheid

Een vaccinatie tegen hondsdolheid is wettelijk verplicht als de fret naar het buitenland gaat of uit het buitenland wordt geïmporteerd. Voor deze inenting moet de fret minimaal 3 maanden oud zijn en hij dient 21 dagen voor vertrek gegeven te worden. De fret moet tevens gechipt zijn en een Europees paspoort hebben.

Rabiës-entingen kunnen soms korte tijd na de prik allergische reacties veroorzaken bij de fret. Het is verstandig om, indien uw fret voor de eerste keer met deze entstof wordt gevaccineerd, gedurende 15 minuten na de enting bij de dierenarts te blijven wachten. Indien er een allergische reactie optreedt, kan er direct een injectie gegeven worden om deze reactie tegen te gaan. Maakt u zich geen zorgen, deze werkt goed.

Vaccinatieschema

Periode
Type enting
9 weken
Puppyenting tegen hondenziekte
14 weken
Puppyenting tegen hondenziekte
Elk jaar
Hervaccinatie tegen hondenziekte

Speciale entingen

Periode
Type enting
Voor het buitenland
Rabiës enting, vanaf 3 maanden leeftijd
Elke 3 jaar
Hervaccinatie

Kosten

Wil je ook goedkoop je fret laten enten? Kom dan snel eens langs bij Dokter Wraf!

De basisvaccinaties worden door Dokter Wraf goedkoop aangeboden. En laat u meerdere fretten tegelijk enten, dan krijgt u ook nog eens korting.

Goedkoop uw fret laten vaccineren?

Andere behandelingen ook mogelijk

Meer info over het vaccineren van uw: